Insinöörin maapallo

Nykyään vallitsevan ns. mannerlaattateorian mukaan Intian-laatta puskee Aasian-laatan alle nostaen sitä noin 8 km korkeuteen (Himalaja).

Koska kiinteän maankuoren paksuus on noin 100 km ja sen keskimääräinen tiheys on noin 3 g/cm3, vallitsee sen alla noin 30000 barin paine. Vaikka jokin keksityn tuntuinen konvektiovoima pystyisikin tähän uskomattomaan suoritukseen, Intian-laatta sulaisi välittömästi kiinteän maankuoren alla vallitsevassa lämpötilassa, jossa kaikki materiaali on sulassa olomuodossa. Tässä pätee vanha totuus, että köydellä ei voi työntää! Insinöörinä en siis voi uskoa tähän teoriaan!

Niin sanottu napavaellusteoria on paljon uskottavampi. Sitä tukevat eri puolilta maapalloa tehdyt paleomagneettiset löydöt. Charles H. Hapgood oletti, että pohjoisnapa oli siirtynyt nykyiselle paikalleen Hudsonlahdelta.

Päätin kokeilla hänen teoriaansa kääntämällä maapallon pyörintäakselia vastaavasti ohjelmallani (www.nimpal.net/globe).

Tämä antoi ratkaisun mm. seuraaviin maantieteellisiin faktoihin.

1. Namibian rannikko, Afrikan sarven pohjoisrannikko, Uuden Seelannin itärannikko ja Tonga-Kermadec harjanne sen jatkona.

2. Luoteis-Afrikan rannikko on symmetrinen Kaakkois-Afrikan rannikon kanssa pisteen 0°N10°E suhteen. 3. Andit ovat melkein N-S suuntaiset leveysasteeseen 16°S asti ja kääntyvät täällä poikittain.

4. Etelä-Amerikan eteläkärki on kääntynyt jyrkästi itään.

5. Himalajan vuoriketju on kääntynyt eteläsuuntaiseksi pitkin longitudia 100°.

6. Atlasvuoristo Pohjois-Afrikassa ja Lohikäärmevuoristo Etelä-Afrikassa sekä Keski-Atlantin harjanne.

7. Clarion murros Tyynessä valtameressä ja Puerto Rico syvänne Atlantissa.

8. Maanpinnan nousu Länsi-Suomessa.

9. James Bay Hudsonlahden vieressä ja Colorado kanjooni.

10. Jääkausi Euroopassa, Aasiassa ja Patagoniassa.

11. Tukehtunut ja pakastunut mammutti Beresovskissa Siperiassa.

12. Pohjois-Amerikan jättiläiseläinten täydellinen tuho.

13. Merenpinnan nousu.

Kaiken tämän sain tulokseksi käyttämällä tunnettuja mekaniikan lakeja ja voimina ainoastaan gravitaatiota ja sentraalivoimia, jotka muokkaavat kaikkia taivaankappaleita.

Heikki Ruohonen DI