Nuorison diktatuuri

 

EVAn toimitusjohtaja Pentti Vartia esitti aikoinaan, että eläkeläisiltä poistettaisiin äänioikeus.

Ajatus äänioikeuden rajoittamisesta vain aktiiviväestölle, joka hankkii varat koko kansan tarpeisiin, on mielenkiintoinen.  Nuoriso on kieltämättä tärkein väestönosa. Nuoriso on epäilevä, uutta luova, toisinajatteleva. Tällainen ajattelu on kaiken kehityksen edellytys.

 

Muistan hyvin kuinka kaukaisessa teini-iässäni ajattelin kaikista laitteista miten ne voisi tehdä toisin. Minun toisinajatteluni oli laadultaan teknillistä, ei poliittista. Todennäköisesti useimmat meistä ihmisistä ovat nuoruudessa olleet toisinajattelijoita, se kuuluu itsenäistymiseen.

 

Vanhat ajattelevat: ” Näin on tehty ennenkin, näin on hyvä, miksi muuttaa sitä”. Tällainen ajattelu johtaa pysähtyneisyyteen ja taantumiseen! Nuoret ovat, paitsi toisinajattelijoita, myös sinisilmäisiä idealisteja, joita karismaattiset agitaattorit voivat helposti johdattaa vakaviin seikkailuihin. Esimerkiksi Saksassa ensimmäisen maailmansodan jälkeisen rauhan kohtuuttoman ankarien sotakorvausten köyhdyttämän kansan nuoriso oli helppo uhri Hitlerin propagandalle. Jos nuoriso olisi saanut hallita, meillä olisi 70-luvulla liitytty liput liehuen Neuvostoliittoon, vaikka nuoriso samaan aikaan Unkarissa ja Tshekkoslovakiassa yritti epätoivoisesti päästä siitä eroon! Jo tästä syystä on tärkeätä, että vanhoilla ja varovaisilla säilyy äänioikeus.

 

On aivan tosi, että aktiiviväestön taloudellinen rasitus uhkaa tulla liian raskaaksi. Siihen on syypäänä E-pilleri! Naiset voivat sen avulla itse päättää lapsiluvustaan. Saksassa ja Italiassa on ilmeisesti muotina yksilapsisuus (1,2 lasta naista kohden). Se merkitsee, että jokainen syntyvä lapsi joutuu aikanaan elättämään molemmat vanhempansa! Jos tämä luku laskee alle yhden, niin on lähellä, että työikäiset nousevat kapinaan ja kieltäytyvät maksamasta lapsettomien eläkettä!

 

Lisäksi näitten maitten väkiluku putoaa yhden sukupolven aikana puoleen! Nämä kansat kuolevat nopeasti sukupuuttoon. Meillä suomalaisilla on hieman pidempi armonaika sillä meillä uskotaan ilmeisesti kaksi -lapsisuuteen (1,7 lasta naista kohden). Tämä johtaa helpompaan kuolemaan kuin edellä mainituissa maissa. Tosin tilanne meilläkin huononee kun katsoo korkeakouluopiskelijoitten sukupuolijakautumaa, korkeasti koulutettujen naisten lapsiluku on keskimääräistä alhaisempi.

 

Eurooppa tarvitsee muhamettilaista Turkkia! Siitä tulee eurooppalaisen vanhainkodin lastentarha!

Turkki onnistuu rauhanomaisesti siinä, mitä se aikoinaan yritti sotilaallisesti, nimittäin Euroopan valloitusta!

 

Heikki Ruohonen

88-vuotias dipl.insinööri

Kaarina